Over hotmail

Hotmail is de voormalige naam van een van grootste gratis emaildiensten. De huidige naam is outlook. Maar de dienst heeft vooral terrein en populariteit gewonnen onder de oude naam: Hotmail. Tegenwoordig is de door Microsoft aangeboden webdienst wel volledig overgegaan op outlook. Wel is nog mogelijk om een ‘@hotmail.com’ mailadres te krijgen, maar het feit dat deze pas als tweede wordt aangeboden in het registratieformulier, verraad wel enigszins de voorkeur van Microsoft om naar een meer outlook georiĆ«nteerde webdienst te gaan.

Hotmail was opgericht door Jack Smith en Sabeer Bhatia in 1996 om te laten zien dat de consument niet langer vast hoefde te zitten aan de mailservice van de eigen internetprovider. Hiermee wilde het duo ervoor zorgen dat de consumenten meer comfort kreeg. Zo blijft bij Hotmail het mailadres volledig ongewijzigd na een overname. Zo zijn bijvoorbeeld de oude mailadressen uit het Hotmail-tijdperk nog steeds te gebruiken. Ook was er een tijdje de mogelijkheid om ‘@live.nl’ accounts aan te maken deze opties bestaat niet meer.

Het succes was enorm. Velen hadden zich bij Hotmail aangemeld en ze werden een serieuze concurrent voor de gevestigde orde. Ook microsoft zag de potentie van de maildienst. Daarom werd een jaar na oprichting door Microsoft Hotmail overgenomen. Met de overname was een slordige 400 miljoen dollar gemoeid. Leuk detail is dat Hotmail bij de overname helemaal niet op Microsoft software kon draaien. Pas in 2000 werden Hotmail service aangepast, waardoor het vanaf toen ook gebruikt worden op Microsoft computers.

Uiteindelijk is er 2013 besloten om te stoppen met de naam Hotmail en te gaan voor Outlook, waardoor een meer uniform imago werd toegepast op Microsofts diensten. Deze hervorming van Microsofts zijde is ergens wel te begrijpen vanwege de oprukkende concurrentie van Yahoo of Gmail. Beide aanbieders proberen druk te zetten op Microsofts webdienst door allerlei extra’s aan te bieden. Zo hebben beide aanbieders allerlei spamfilters, waardoor spam bij hun minder waarschijnlijk is. Ook een mooi voorbeeld was aankondiging van Gmail dat ze meer ruimte per gebruiker zouden vrij maken. Kort nadat bekend werd schroefde Hotmail de opslagcapaciteit van 2 MB omhoog naar 1 GB. Het lijkt er wel op dat Hotmail de hete adem van de concurrentie begint te voelen. Tot dusver is Hotmail nog steeds de sterkste gebleken en is dan ook het meest populair. Echter, is het natuurlijk lastig te toekomst te voorzien.

6 gedachten over “Over hotmail”

  1. Beste, ik kan wel op hotmail, maar…..de 2 belangrijkste items werken niet nl. Postvan in en postvak uit. Op mijn tablet werkt dit dus niet, op de vaste computer is er blijkbaar geen probleem. Wat doe ik met mijn tablet a.u.b?

    Beantwoorden

Plaats een reactie