Hotmail wachtwoord wijzigen

Uw wachtwoord vergeten. Het gebeurt waarschijnlijk iedereen wel eens dat u uw wachtwoord bent vergeten. Ook kan dit natuurlijk gebeuren bij het inloggen op Hotmailaccount. De meesten zullen het nog een paar proberen, maar op den duur zal echt wel duidelijk worden dat die aanpak vrij weinig zin zal hebben. Gelukkig heeft Hotmail hier aan gedacht.

Allereerst moet u naar de website van Hotmail en aangeven dat u uw wachtwoord bent vergeten. Deze knop dit onder aan de pagina, waar u zich normaliter moest aanmelden bij Hotmail. Wanneer men zijn of haar wachtwoord is vergeten, kunnen met uw mailadres en speciale code de eerste stappen worden gezet. Vervolgens zult uzelf moeten identificeren. Dit kan ofwel door middel van het invullen van uw secundaire mailadres dat u bij uw registratie diende op te geven, waarna u een speciale code zal ontvangen. Ook kunt u met een beveiligingsvraag zo’n speciale code ontvangen. Vervolgens kunt deze code gebruiken om de identificatie af te ronden.

Zodra de identificatie klaar is en u deze dus goed heeft doorlopen kunt een nieuw wachtwoord gaan verzinnen. Het wordt u sterk geadviseerd om een wachtwoord te verzinnen die totaal verschillend is van uw eerdere wachtwoord. Dit is vanwege eventuele hackers. Dus mocht u nog ongeveer weten hoe uw wachtwoord eruit zag, zorg er dan voor dat het vernieuwde wachtwoord behoorlijk afwijkt. De eisen voor een wachtwoord zijn dat het tenminste uit 8 tekens bestaat en een mix van kleine letter en hoofdletters. Verder moet het wachtwoord ook een aantal cijfers bevatten en een aantal tekens.

Uiteraard gebeurd het wel eens dat het toch niet lukt om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Mocht dit bij u gebeuren neemt u dan vooral contact op met de Hotmailhelpdesk. Deze kunt u bereiken door een mail te sturen vanaf een mailadres waar u nog wel toegang tot heeft. Doorgaans zal Hotmail binnen enkele dagen contact met u opnemen om het probleem te verhelpen. Het is alleen wel slim zoveel mogelijk accountgegevens in de mail door te geven. Als u namelijk bijna niks kan overhandigen aan Hotmail zal het ook niet erg wHeeft er net iemand mee gekeken met het intypen van je wachtwoord of je weet het niet zeker? Verander je wachtwoord van je Hotmailaccount en heb daar geen stress meer over. Het is vrij simpel om uw wachtwoord te veranderen bij Hotmail, maar we zullen het voor de zekerheid nog even kort uitleggen.

Allereerst moet u zijn ingelogd bij Hotmail. Vervolgens moet u in de rechter bovenhoek zoeken naar een klein tandwieltje. Dit is het icoon voor de instellingen. U zult nu een klein menuutje voor u zien. Klik op ‘Accountinstellingen’ . Soms bestaat de mogelijkheid dat Hotmail je opnieuw laat inloggen. Log dan weer in met uw oude wachtwoord. Dit is gewoon een standaard beveiligingsregel. Is dit gebeurd klik dan op ‘Wachtwoord wijzigen’. Als u dit heeft gedaan, krijgt uw een scherm te zien, waar u eenmaal uw oude wachtwoord dient in te vullen en tweemaal uw nieuwe wachtwoord.

Naast dat iemand of je schouder kan mee kijken, bestaat er ook de mogelijkheid dat je gehackt wordt. Door geregeld je wachtwoord te wijzigen word je kans kleiner dat u gehackt wordt. Een tip hiervoor is dat het nieuwe wachtwoord het beste sterk kan afwijken van het eerdere wachtwoord om zeker te zijn dat niet iemand het per ongeluk goed gokt. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw inbox van u blijft.

De eisen die aan een nieuw wachtwoord zijn gebonden, is dat het minimaal 8 karakters bevat, in combinatie van grote en kleine letters, getallen en tekens. Wanneer dit is gelukt zult met uw nieuwe wachtwoord kunnen inloggen op Hotmail. Gebruik vooral niet een combinatie met een geboortedatum of iets dergelijks. Dit is namelijk erg gemakkelijk te achterhalen.

Maatstaf voor het rouleren van een wachtwoord is ongeveer 2 maanden. Dit is een beetje een midden weg tussen gemak en veiligheid. Voor de veiligheid kunt natuurlijk beter nog vaker uw wachtwoord veranderen, maar dan wordt het onthouden van al deze wachtwoorden wel erg lastig en wellicht ook wel verwarrend. Houdt daarom 2 maanden aan.

Hopelijk is zo duidelijk geworden hoe u uw wachtwoord bij Hotmail moet aanpassen. Maar ook dat het belangrijk is niet te lang hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Dit is voor uw eigen veiligheid. Enige nadeel is dat u weer een nieuw wachtwoord dient te onthouden. Dit is natuurlijk gewoon een kwestie van wenen, maar daardoor niet minder irritant.en medewerker van Hotmail zal u dan instrueren welke stappen u moet ondernemen.

12 gedachten over “Hotmail wachtwoord wijzigen”

  1. Ik heb mij al een aantal keren geindentificeerd want ik heb een oude gsm nummer opgeven die ik niet meer heb.. Ik kan mijn email wel openen via mijn app maar ik zou graag ook m’n email kunnen openen op mijn computer zodat ik e-mails kan afprinten.. Maar ik heb nog altijd geen email gekregen op mijn andere email om het wachtwoord te veranderen..

    Beantwoorden

Plaats een reactie