Hotmail wachtwoord vergeten

Uw wachtwoord vergeten. Het gebeurt waarschijnlijk iedereen wel eens dat u uw wachtwoord bent vergeten. Ook kan dit natuurlijk gebeuren bij het inloggen op Hotmailaccount. De meesten zullen het nog een paar proberen, maar op den duur zal echt wel duidelijk worden dat die aanpak vrij weinig zin zal hebben. Gelukkig heeft Hotmail hier aan gedacht.

Allereerst moet u naar de website van Hotmail en aangeven dat u uw wachtwoord bent vergeten. Deze knop dit onder aan de pagina, waar u zich normaliter moest aanmelden bij Hotmail. Wanneer men zijn of haar wachtwoord is vergeten, kunnen met uw mailadres en speciale code de eerste stappen worden gezet. Vervolgens zult uzelf moeten identificeren. Dit kan ofwel door middel van het invullen van uw secundaire mailadres dat u bij uw registratie diende op te geven, waarna u een speciale code zal ontvangen. Ook kunt u met een beveiligingsvraag zo’n speciale code ontvangen. Vervolgens kunt deze code gebruiken om de identificatie af te ronden.

Zodra de identificatie klaar is en u deze dus goed heeft doorlopen kunt een nieuw wachtwoord gaan verzinnen. Het wordt u sterk geadviseerd om een wachtwoord te verzinnen die totaal verschillend is van uw eerdere wachtwoord. Dit is vanwege eventuele hackers. Dus mocht u nog ongeveer weten hoe uw wachtwoord eruit zag, zorg er dan voor dat het vernieuwde wachtwoord behoorlijk afwijkt. De eisen voor een wachtwoord zijn dat het tenminste uit 8 tekens bestaat en een mix van kleine letter en hoofdletters. Verder moet het wachtwoord ook een aantal cijfers bevatten en een aantal tekens.

Uiteraard gebeurd het wel eens dat het toch niet lukt om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Mocht dit bij u gebeuren neemt u dan vooral contact op met de Hotmailhelpdesk. Deze kunt u bereiken door een mail te sturen vanaf een mailadres waar u nog wel toegang tot heeft. Doorgaans zal Hotmail binnen enkele dagen contact met u opnemen om het probleem te verhelpen. Het is alleen wel slim zoveel mogelijk accountgegevens in de mail door te geven. Als u namelijk bijna niks kan overhandigen aan Hotmail zal het ook niet erg waarschijnlijk zijn dat ze u verder kunnen helpen. Ook kunt proberen telefonisch contact op te nemen met Hotmail op 020 500 1500. Een medewerker van Hotmail zal u dan instrueren welke stappen u moet ondernemen.

17 gedachten over “Hotmail wachtwoord vergeten”

Plaats een reactie