Hotmail gehackt

Tegenwoordig gebruikt iedereen zijn mail voor alles en nog wat. Hierdoor komen er mogelijk allerlei interessante gegevens in uw inbox te staan voor hackers. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Phishing, het gebruik van malware of simpel weg door een inschrijving op een website. Hoewel Hotmail er alles aan doet om dit te voorkomen, gebeurt dit ook nog steeds bij Hotmailaccounts.

Phishing daar zullen de meesten van ons wel eens last van gehad hebben. Phishing begint namelijk met het ontvangen van allerlei verdachte mails over een mooie aanbieding of een mail die zich als erg belangrijk presenteert. Enfin, het is dus de bedoeling dat je die mail gaat openen. Veel mensen trappen hierin door hun nieuwsgierigheid. In deze mailtjes staan allerlei knopen, waar u absoluut niet op moet klikken, want dan komt het virus binnen en kunnen alles zien.

Ook kan er gebruik worden gemaakt van malware. Malware haalt u vaak zelf in huis door iets ‘verkeerds’ te downloaden. Aan deze download is dan een schadelijk virus gekoppeld. Malware kan zich tussen al uw bestanden verstoppen, waardoor het lastig zelf te verwijderen is. Dus als u het idee heeft iets verkeerds te hebben gedownload is het zaak om zo snel mogelijk een virusscanner te installeren en de schade voor zover te voorkomen. Doet u dit niet dan kunnen uw privĂ© gegevens makkelijk worden gekopieerd en door andere partijen worden misbruikt ten behoeve van hun eigen gewin.

Als laatste mogelijke hack optie komt door een inschrijving bij een website. Als u zich inschrijft bij een website, maar ook voor andere webdienst, waar u veel gegevens moet achterlaten en een wachtwoord, kunnen kwaadwillende website eigenaren soms uw wachtwoord achterhalen. Dikwijls is een mailadres achterlaten standaard voor dit soort zaken en veel mensen gebruiken hiervoor hetzelfde wachtwoord als voor hun Hotmailaccount. Dit is dan ook een groot gevaar. Aangezien de website nu zowel een mailadres als het bijbehorende wachtwoord weet. Het is dan ook bijzonder eenvoudig om dan in te breken op uw Hotmailaccount. De tip om dit de voorkomen is dan ook: gebruik voor elke website een ander wachtwoord.

Het zal nu duidelijk mogen zijn dat wanneer u gehackt wordt het vaak ook beetje uw eigen schuld is, doordat u niet voorzichtig genoeg was of door nalatigheid. In ieder geval is het handig om te weten wat u in het vervolg kunt doen om de kans op hackers zo klein mogelijk te maken.

1 gedachte over “Hotmail gehackt”

Plaats een reactie