Hotmail account verwijderen

De Hotmailaccounts worden overal ter wereld gebruikt en daarmee behoort Hotmail tot een van de grootste spelers op de markt. Toch is het met zoveel gebruikers natuurlijk haast niet te verkomen dat mensen hun account willen verwijderen. Het hoeft natuurlijk per se voor te komen uit ontevredenheid. Uiteraard kan een concurrent wellicht beter aansluiten bij hun eigen wensen. Maar het verwijderen van een account is niet erg eenvoudig, daarom zullen we het voor u uitleggen.

De eerste stap is vrij eenvoudig: aanmelden bij Hotmail. Als u eenmaal aangemeld ben, wordt het lastig. Het is namelijk niet zo snel te vinden hoe u het moet verwijderen. Aangezien mensen vaker met een dergelijke klant rondlopen, leek het ons zaak dat het op een duidelijke manier wordt samengevat.

Als u bent ingelogd, ziet u recht boven de mogelijkheid om op accountinstellingen te klikken. Wanneer u dit heeft gedaan, ziet u een aantal lijstjes zijn met opties. In de lijst met als kopje ‘Account’ moet u zoeken naar ‘Beveiliging en Wachtwoord’. Dit is vrij gemakkelijk en overzichtelijk allemaal, maar de beveiligingscode verkrijgen is even iets lastiger.

Gelukkig zijn er wel meerdere manier om deze code te krijgen. Dus u kunt degene kiezen die het makkelijkste is voor u. Dit kan bijvoorbeeld via een sms of e-mail. Bij de sms zal het telefoonnummer voor een klein gedeelte getoond worden en bij de e-mail het mailadres voor een klein stukje. De gedachte hierachter is dat uzelf nogmaals het nummer of mailadres in kwestie invult. Anders kan iemand anders natuurlijk gemakkelijk uw mailadres verwijderen als u per ongeluk op een ongelukkige plek uw mail open laat staan. Gebruik echter niet het mailadres van de account die u wilt verwijderen, want dan zou u mogelijker wijs geen beveiligingscode ontvangen.

Vervolgens vult u de code in. Nu zult u op een pagina terecht komen, die u helemaal naar beneden moet scrollen. U krijgt de mogelijkheid om te klikken op: ‘Mijn account sluiten’. U krijgt de mededeling dat u er zeker van bent dat uw account gesloten kan worden. Dus dat u alle belangrijke mail hebt veiliggesteld. Hiermee dient u akkoord te gaan en dan zal u account na 60 dagen definitief gesloten zijn. Wilt u binnen deze 60 dagen toch weer gebruik maken van uw account dan hoeft u alleen enkele beveiligingsgegevens in te vullen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *